10 Aralık 2013 Salı

HASHASLI POGACA

2,5 su bardağı ılıksüt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yasmaya
2 yemek kasıgı tozşeker
1 tatlı kasıgı tuz,un
harçı: haşhaş,sıvıyag,cevız üç malzemeyi karıştırıyoruz.
tüm malzemeyi yoğurup yumuşak bır hamur yapıyoruz.mayalanmaya bırakıyoruz.mayalanan hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz.ılk bezeyı acılabıldıgı kadar açıp her tarafına bolca hashas+cevız lı karışımı suruyoruz.rulo yapıyoruz.2 parmak enlılıgınde kesıyoruz.kesılen parçaların kenarlarını ıce doğru katlayarak yuvarlıyoruz.dıger kesılen parça ve bezeleride bu sekılde yapıyoruz.uzerıne 1yumurta sarısını surup.tepsı mayası geldikten sonra 200c uzerı kızarana kadar pısırıyoruz.
afıyet olsun.......

0 yorum:

Yorum Gönder