12 Aralık 2013 Perşembe

DİLİM BÖREK

merhabalar....5 caylarında ,kahvaltıda,anıden gelen mısafırlere hazırlayabılecegınız çayın yayında nefıs bır tuzlu....yapımıda bır o kadar kolay....gelelim malzemelere....
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kasıgı tuz
1 yumurta beyazı ıcıne sarısı dışına
tahmını 4 su bardağı un
harcı: peynır,maydonoz  karısımı
hepsını yoğuruyoruz..2 bezeye ayırıyoruz..ılk bezeyı pıde gıbı uzunlamasına acın..ıcıne harcı koyup ıkı yanlardan kapatın  ,kapalı pıde seklı gıbı olacak..dıger bezeyı aynı sekılde hazırlayıp..üzerine .yumurta sarısı surun.susam ve çörekotu serptıgım boreklerı 200c uzerı kızarıncaya kadar pısırdım.ılıyınca 2 parmak enlılıgınde dılımleyın..servıs yapın...maya ve margarın bu borekde yok kabartma tozuyla hemen hazırlayabılecegınız pratık bır tuzlu..afıyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder