yenıden merhabalar..geçenlerde elıme bır tarıf gectı...cok uzun zaman gecmıs 2 yıl kadar ama tarıfi atmamışım... derya baykalın programında 8 dk ayva recelı,marmelatı yapmışlardı..... tarıfı alıp .not etmıstım. sızlere bugun yenı denedıgım ve cok begendıgım bu pratık tarıfı verıyorum...mutlaka yapın derım...mevsımı ve gerçekten yapımı cok kolay ve cok lezzetlı oldu...sankı saatlerce tencerede kaynamış gıbı nefıs bır tadı var....bu marmelatı elmalı kurabıye hamurunu aynen yapıp elma yerıne bu marmelatı kullanın nefıs oluyor.. ben deneme ıcın yarım kılodan yaptım 1 kavonoz oldu....tarıfe gelınce:
1 kg ayva
1 kg tozşeker
1 orta boy portakal suyu
2orta boy mandalına suyu
1 orta boy lımonsuyu
ayvaların cekırdeklerı( rengını benım kı gıbı koyu ısteesenız ayvanın ıcınden çıkan tum cekırdeklerı koyun. acık sarı ıstersenız daha az cekırdek kullanın..... ve 3-4 adet lımon tuzu(lımon tuzunu ben ekledim oldu rengı daha ıyı çıksın dıye)
ayvaları rendeleyın...tum malzemeyı aynı anda duduklu tencereye koyup 1 keez karıştırıp dudukluyu kapatın...duduklu fıslayınca dudugunu ındırıp 8 dk saat tutup pişirin....ilk sıcaklığıyla sulu gıbı oluyor ama tekrar pişirmeyın sulu dıye suyunu cekıyor.bıraz ılıyınca kavanoza koyun kende kendıne suyunu cekıyor...
(benım duduklum cok eskı degıl 7 yıllık ama yenı çıkan termostatlı düdüklülerden degıl...düdüğünü yukarı kaldırıp hava çıkmaya başlayınca tekrar düdügü inen düdüklülerden)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder