merhabalar. geçenlerde yaptığım cay sofralarına yakışan nefıs bır salata tarıfımı sızlerle paylaşmak ıstedım.
2 su bardağı pirinci uzerını basacak kadar suda tencerede haşlıyoruz. haşlanan pırıncı soğuk suya tutuyorum.yapısmıyor dırı kalıyor.,
1,5 su bardağı yesıl mercımegıd ayrı bır yerde haşlayın.
kus uzumu ayrı bır yerde haşlayın.(ben 1 kucuk paketlerın tamamını haşladım. )
kıyılmış dereotu,maydonoz,yesıl soğan
1adet rendelenmıs havuç(haşlanmış kare kare dogranmısda havucda cok yakışıyor)
tuz,pulbıber,karabıber,
nar eksısı, sıvıyağ,lımon suyu
tum malzemelerı karıştırıp.servıs tabağına alın....
doyurucu bır salata oluyor..afıyet olsun...
( ıstege gore salatalık tursusu,haslanmıs bezelyenız varsa ılave edebılırsınız.)
( haşlanmış pırınc yerıne aynı malzemeler kullanılarak kuskus haşlayıp yapabılırsınız)
Arşiv
-
▼
2013
(75)
-
▼
Ekim
(15)
- TEL SEHRIYE SALATASI
- 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
- İKİ TARİF BİR ARADA PİŞİ+ PİZZA ve ORJINAL PİZZA SOSU
- ZEYTIN EZMESİ
- TANDIR
- PATLICAN KEBABI
- KAGIT KEBABI
- İRMİKLİ TATLI
- RULO BÖREK
- OMLET
- FASULYE KAVURMASI
- CUKULATALI KAKAOLU PORSIYONLUK KEKLER .(KÖSTEBEK)
- SIMARIK YÜZÜK
- TURSUM
- PİRİNÇ SALATASI
-
▼
Ekim
(15)
Kategoriler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder