20 Kasım 2013 Çarşamba

MUHAMMARA

merhabalar...kahvaltılarda dılımlenmıs  ekmeklerın  uzerıne sürüp yıyebılecegınızveya  ,pogacaların ıclerıne surebılecegınız  nefıs bır lezzet......daha öncelerı yaptığım  yoğurt,kırmızı bıber ılave edilmeden aynı malzemeler kullanılarak  herkesın bıldıgı tarator yapıyordum... kırmızı bıberınız yoksa bu sekıldede yapabılırsınız..sımdı verecegım tarıflede  .mutlaka deneyım derım...gecelım tarıfe
1 yemek kasıgı domates salçası
1 yemek kasıgı bıber salçası
1 yemek kasıgı yoğurt(katı yerınden)
1 yemek kasıgı galeta unu veya ekmekıcı
1 cay bardağı sıvıyağ
1 adet kozlenmıs kırmızı bıber(doğrayıp robottan gecırdım)
yarımsu bardağı cevıziçi veya fındık(her ıkısıde güzel oluyor )
3-4 dış sarımsak(dövülmüş)
tuz, 1 tatlı kasıgı  karabıber,pulbıber,kımyon
hepsini robottan cekebılırsınız veya hepsini harmanlayıp  servıs kabın alın...afıyet olsun........

0 yorum:

Yorum Gönder