10 Kasım 2013 Pazar

KÜRDAN KEBABI

  
 
dun aksam yemegı ıcın yaptığım kurdan kebabım gerçekten cok lezzetlı oldu..mısafırlerım ıcınde tabakta yanında pılavla güzel bır sunum oldu...gecelım tarıfe...kışı sayısına gore patlıcanları  alacalı soyup boylamasına 4 esıt parcaya bölüyoruz ve .kızartıyoruz.kızaran patlıcanları havlu kâğıt uzerıne alıyoruz.ayrı bır yerde  her zaman yaptığınız usulde  köfte  yoğurup... koftelerı hazırlayıp kızartıyoruz..kızaran patlıcanları artı ısaretı seklıne getırıp ortasına 1 adet kızarmış köfte koyuyoruz..koftenın etrafını patlıcanlarla sarıp kurdan tutturuyoruz.1 domates ve 1 bıber kürdanın uzerıne takıp ..fırın kabına  alıyoruz...salçalı su yapıp patlıcanlarımızın uzerıne dokuyoruz.. patlıcan ve koftelerımız daha önceden kızarmış olduğu ıcın fırınlama kısa surelı oluyor  servıs aşamasına yakın yaparsanız tekrar ısıtma olmadan sıcak sıcak servıs yaparsınız.. .domatesler ve bıber kendını bırakınca 200c fırınlayıp çıkarıyoruz..yanında pılav ve cacık servıs yapmanızı onerırım..afıyet olsun....
 

0 yorum:

Yorum Gönder