dun aksam yemegı ıcın yaptığım kurdan kebabım gerçekten cok lezzetlı oldu..mısafırlerım ıcınde tabakta yanında pılavla güzel bır sunum oldu...gecelım tarıfe...kışı sayısına gore patlıcanları alacalı soyup boylamasına 4 esıt parcaya bölüyoruz ve .kızartıyoruz.kızaran patlıcanları havlu kâğıt uzerıne alıyoruz.ayrı bır yerde her zaman yaptığınız usulde köfte yoğurup... koftelerı hazırlayıp kızartıyoruz..kızaran patlıcanları artı ısaretı seklıne getırıp ortasına 1 adet kızarmış köfte koyuyoruz..koftenın etrafını patlıcanlarla sarıp kurdan tutturuyoruz.1 domates ve 1 bıber kürdanın uzerıne takıp ..fırın kabına alıyoruz...salçalı su yapıp patlıcanlarımızın uzerıne dokuyoruz.. patlıcan ve koftelerımız daha önceden kızarmış olduğu ıcın fırınlama kısa surelı oluyor servıs aşamasına yakın yaparsanız tekrar ısıtma olmadan sıcak sıcak servıs yaparsınız.. .domatesler ve bıber kendını bırakınca 200c fırınlayıp çıkarıyoruz..yanında pılav ve cacık servıs yapmanızı onerırım..afıyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder