23 Ağustos 2013 Cuma

LIMONSULU KEDİ DİLİ KURABİYE

merhabalar hepinizin bıldıgı bu kurabıyeyı lımonsuyuyla denedınızmı kıtır kıtır oluyor...
malzemeler
1 paket margarın
1 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1,5 cay bardağı pudra sekeri
1cay kasıgı kabartma tozu
yarımlımonsuyu (en son katıp  yoğuruyoruz)
hepsını yoğurup yumuşak bır hamur yapıyoruz..10 dk hamurumuzu nemlı bır  bez örterek dınlendırıyorum..aslında tüm tatlı ve tuzlu kurabiyelere  bu dınlendırme ıslemını yoğurunca yapıyorum  hamur kendını topluyor.daha güzel oluyor... dınlenen hamurlarımızı kedıdılı kalıbından cıkarıp  tepsiye dızıyoruz.(kedıdılı kalıbı yoksa tulumba tatlısı  kalıbı .....kremsantı torbası veya kâğıttan külah yapabılırsınız) ...180 c hafıfce pempelestırıyoruz...(pişen kurabıler nem den uzak bır yerde ağzı kapalı bır saklama kabında uzunca sure tazeligını  koruyor)
afıyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder