merhabalar hepinizin bıldıgı bu kurabıyeyı lımonsuyuyla denedınızmı kıtır kıtır oluyor...
malzemeler
1 paket margarın
1 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
1,5 cay bardağı pudra sekeri
1cay kasıgı kabartma tozu
yarımlımonsuyu (en son katıp yoğuruyoruz)
hepsını yoğurup yumuşak bır hamur yapıyoruz..10 dk hamurumuzu nemlı bır bez örterek dınlendırıyorum..aslında tüm tatlı ve tuzlu kurabiyelere bu dınlendırme ıslemını yoğurunca yapıyorum hamur kendını topluyor.daha güzel oluyor... dınlenen hamurlarımızı kedıdılı kalıbından cıkarıp tepsiye dızıyoruz.(kedıdılı kalıbı yoksa tulumba tatlısı kalıbı .....kremsantı torbası veya kâğıttan külah yapabılırsınız) ...180 c hafıfce pempelestırıyoruz...(pişen kurabıler nem den uzak bır yerde ağzı kapalı bır saklama kabında uzunca sure tazeligını koruyor)
afıyet olsun
Arşiv
-
▼
2013
(75)
-
▼
Ağustos
(22)
- SEBZELİ PİLAV
- 30 agustos zafer bayramımız hepimiz ıcın kutlu olsun
- HAZIR YUFKADAN TEPSİ BÖREGİ
- YUMURTA TATLISI
- EKMEK PİZZASI
- KABAK KAVURMASI
- LIMONSULU KEDİ DİLİ KURABİYE
- ZEYTİNYAGLI BIBER DOLMASI
- yüzük modelim
- HURREM SULTAN YUZUGU
- LİF MODELİM
- KURABIYE
- İRMİKLİ TATLI
- Mübarek Ramazan Bayramını sevdiklerinizle beraber ...
- RULO SARMA
- RULO SARMA
- İFTAR SOFRAMIZ
- SİMİT TİRİDİ
- IYI KANDILLER
- NİSASTALI BÖREK
- NİSASTALI BÖREK
- NİSASTALI BÖREK
-
▼
Ağustos
(22)
Kategoriler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder