26 Eylül 2013 Perşembe

İRMİK HELVASI

1,5 SU BARDAGI İRMİK
125 GR MARGARIN VEYA SIVIYAG
1 SU BARDAGI SUT
1 SU BARDAGI SU
1 SU BARDAGI+ 1 YEMEK KASIGI TOZ SEKER
1 PKVANILYA
DOVULMUS CEVIZ VEYA DOLMALIK FISTIK
TENCEREDE  MARGARINI ERITIYORUZ.IRMIKLERI ILAVE EDIP SARARINCAYA DEK KAVURUYORUZ. KAVRULAN IRMIKLERI OCAKTAN ALIP OCAGIN ALTINI KAPATIN VE 1 SU BARDAGI TOZSEKERI ILAVE EDIN.IYICE IRMIGE YEDIRIN.TEKRAR OCAGA IRMIKLI KARISIMI ALIN.SUTU ILAVE EDIN.SUTU TAMAMEN CEKINCEYE KADAR PİŞİRİN.SUTU CEKEN IRMIKLERI OCAKTAN ALIP VANILYA ILAVE EDIN.EN SON IRMIKLER KARARMASIN DIYE CEVIZLERI ILAVE EDIN. 1 YEMEK KASIGI TOZ SEKERI DE ILAVE EDIP 1 SEFER KARISTIRIN. TENCERENIN AGZINI HAVLU PECETEYLE KAPATIP 10 DK DEMLENMEYE BIRAKIN.SERVIS YAPIN.
BUGUN  BALIK MENUMUN YANINDA YAPTIGIM IRMIK HELVAMI SIZLERLEDE PAYLASMAK ISTEDIM.BALIK VE DIGER MENULER ICIN COK KOLAY VE BIR O KADAR LEZZETLI BIR IRMIK HELVASI..DENEMENIZI TAVSIYE EDERIM.
AFIYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder